Lektionsplanering

Sitter och försöker få iordning på min tenta. Vi ska bland annat skriva en lektionsplanering. Det är svårare än man tror och få med allt. Tänk när man sedan ska hålla i de verkliga lektionerna.. Man vill ju ha med allt. Svårt att avgränsa både när det gäller område och vad det gäller de ska förstå. Är så lätt att tänka att "jaha men det här kan de ju redan". Fast tänker man tillbaka på sig själv i ettan så kunde jag absolut inte allt det här. Så det gäller att se tillbaka på sin egen skoltid för att förstå bättre. Ett av det positiva med att komma direkt från gymnasiet in på lärarprogrammet faktiskt. 
 
 
I sommarvevan försvann min ursprungliga dröm att bli polis för gott i alla fall. Visst jag kan bli av med diabetesen om det kommer ett botemedel, men det känns så långt borta att jag inte låter det kännas som det tillhör min framtid ens. Ibland kan det kännas tungt och jobbigt, men jag satsar framåt och tänker nästan aldrig på polisyrket om det inte kommer upp framför mig. Då känner jag mest bara fan också. 

Får hoppas att det här blir bra och att jag kommer trivas och klara av en fem års utbildning vilket jag inte tvivlar direkt på, det jag är mest orolig för är om jag kommer vilja arbeta som det länge. Men det märker vi, kanske trivs utmärkt. VFUn börjar trots allt i mars och då får man känna på det i verkligheten också! Kommer nog bli spännande.

Låt det ta mig iväg nu

Jag vet inte riktigt vad det är men det känns som att något är påväg att hända. Ingen aning om vad eller hur det kommer sig, men känslan finns i kroppen och om det är något att lita på vet jag inte. Fast är det något jag har lärt mig att man inte ska negligera magkänslan och tro att det inte är något. För saken är att jo, ibland har den mer rätt och efteråt förstår man att man borde ha följt den eller åtminstonde ha lyssnat mer på sig själv.
 
 
 
En magkänsla jag verkligen borde följa snart är att gå ut och ta kort. Jag bara inte borde, jag ska. 

Äntligen

Nu har jag äntligen fått hem min nya dator, så himla mycket snabbare och bättre än den förra burken. En Acer denna gång med windows 8. Inte van överhuvudtaget med det operativsystemet, men det kommer väl bli lättare att förstå snart. 
Anledningen till att jag skaffat är en ny är för att min dator bara lade av förra fredagen och sen gick den inte starta. Tänkte då att det är bättre att köpa en ny och sen kanske laga den gamla och få tillbaka bilder och ha en till dator som jag kan använda till annat. 

Söndagsmorgon

Efter en smått galen helg och vecka är det dags för mig att egentligen göra läxor, för att sedan åka till morfar. Men som vanligt blir det att man kikar runt på en massa annat och tillslut kommer jag komma på ikväll att jag visst skulle ha läst de där kapitlena, men inte orkar för att man är för trött. 
Råkade se den här bilden och kände bara ååååååååh.. Och så var det där med de där kapitlen också ja.. Ska göra det snart..!

Inte helt fel

Just nu sitter jag och letar kjolar och klänningar. Vet hur dumt det är att köpa klänningar då jag nästan aldrig använder det, men är så himla fint att jag inte kan rå för att lyckas få med mig någon hem ibland ändå!
Alla kläder från H&M!
Är väldigt sugen på någon av kjolarna, får hoppas nån av dem följer med hem snart!

Hemma igen

Efter för många timmars vakenhet och för många koppar kaffe så är jag hemma efter några grymma dagar i Karlstad. Sociologitentan är avklarad, får hoppas man fixat den med! Dessutom är den firad, så det känns bra. Nu är det sängen som lockar efter att dagens koffeinrus äntligen lagt sig.
 
Nu väntar plugg, bio och utgång i veckan. Life's great!

Idag åker jag

Idag åker jag upp till Karlstad för tenta, studiebesök och lite föreläsningar! Kommer nog bli kul, plus att det alltid är kul med lite miljöombyte. 
 
Bild från förra gången jag var där, lite skillnad på väder, då var det 20 grader och sol, nu, runt åtta, aja!

Sista oktober

Denna månad är en av de jag faktiskt tycker bäst om på hela året. Löven har skiftat färg och sakta ramlat av för att tillslut visa upp världen naken. Det känns så sårbart, dött men ändå levande. Höstvinden ruskar tag om allt och jag känner att det ger kraft till nytt. Blåser ut det gamla och lämnar plats till det som ska komma. 
 
Hur avslutades då denna månad? Jo med en fika med Sara såklart! Alltid kul, en massa prat och flum! 
 
Hejdå oktober och hej november blir väl det här inlägget lite!



RSS 2.0